میکرونیدلینگ

سال هاست که میکرونیدلینگ به عنوان یک راهکار اثربخش و برای جوان سازی پوست مورد استفاده قرار می گیرد ولی امروزه این روش پیشرفت های زیادی داشته و بیش از گذشته مورد استقبال قرار گرفته است.

میکرونیدلینگ در واقع روشی غیرتهاجمی به منظور جوان ‌سازی پوست صورت است که می توان از آن برای افراد با سنین مختلف استفاده کرد. این روش کم عارضه و کم ‌خطر، دوره بهبودی کوتاهی دارد و از آن جایی که نتایج آن به سرعت دیده می شود، از محبوب‌ ترین روش‌ های جوان ‌سازی به شمار می رود.

به دلیل استقبال زیاد از این روش زیبایی، برآن شدیم تا در این مقاله پس از معرفی روش میکرونیدلینگ، به بررسی مزایا و باید و نبایدهای آن بپردازیم؛ پس تا انتها با کلینیک لبخند همراه باشید.

میکرونیدلینگ صورت

میکرونیدلینگ چیست؟

میکرونیدلینگ یا Collagen Induction Therapy روشی است برای جوانسازی پوست که در آن از طیف وسیعی از سوزن‌ های ریز تعبیه شده روی یک غلتک استفاده می شود تا سوراخ ‌های ریزی روی پوست به وجود بیاورد. این آسیب جزئی روی پوست باعث تحریک آن و افزایش کلاژن سازی می ‌شود.

درواقع سوراخ های ایجاد شده روی پوست، این امکان را فراهم می کنند که داروهایی با دوزهای مشخص، وارد زیر پوست شود. این داروها و همین طور دوز مصرفی آن ها به فاکتورهای مختلفی از جمله سن فرد متقاضی و همین طور نوع آسیب پوستی او بستگی دارد و توسط پزشک متخصص تعیین می شود.

داروهایی که در حین پروسه میکرونیدلینگ و از راه روزنه ‌های ایجاد شده در سطح پوست وارد لایه ‌های آن می ‌شوند، با تحریک سلول‌ های پوست موجب آغاز فرایند ترمیم و بازسازی می شود. داروهای کاربردی در این روش در اغلب موارد حاوی اسید هیالورونیک و ویتامین C هستند. این ترکیبات باعث تحریک سلول ‌های پوستی می شوند و روند جوان سازی و بازسازی پوست را تسریع می کنند.

میکرونیدلینگ صورت

درواقع پوست برای ترمیم آسیب‌ های جزئی اقدام به کلاژن سازی می‌کند و به همین دلیل ظاهری جوان ‌تر و شاداب تر خواهد داشت.

به طور کلی، در میکرونیدلینگ دو هدف دنبال می شود:

  • ایجاد سوراخ های میکرونی روی پوست تا سرم های مخصوص این امکان را داشته باشند تا به لایه های داخلی پوست نفوذ کنند و پس از جذب توسط سلول های این ناحیه، موجبات ترمیم و بازسازی پوست فراهم آورند.
  • سوراخ های ایجاد شده با دستگاه میکرونیدلینگ سبب می شود پوست با تولید الاستین و کلاژن بیشتر، اقدام به بازسازی خود کند که این موضوع بهبودی چین و چروک ها و خطوط ریز و درشت روی پوست و هم چنین اسکار زخم و جای جوش و … را به دنبال خواهد داشت.

به طور کلی، انجام میکرونیدلینگ بدون درد است. با این حال گاهی پزشک قبل از این روش، از داروهای بی‌ حسی موضعی استفاده می کند.

تعداد جلسات مورد نیاز به منظور درمان آسیب ‌های پوستی با استفاده از این روش به فاکتورهای محتلفی بستگی دارد که برخی از آن ها عبارتند از سن فرد، نوع پوست، شرایط ترمیم زخم در فرد، نوع و شدت آسیب و … .  

اغلب افرادی که از روش میکرونیدلینگ برای جوانسازی پوست استفاده می کنند، معمولاً در ۲ تا ۴ جلسه حدوداً ۱ ساعته نتیجه دلخواه را خواهند دید. اما برخی دیگر ممکن است به جلسات بیشتری نیاز داشته باشند. فاصله جلسات میکرونیدلینگ به طور معمول   ۴ هفته است و پوست بعد از گذشت تقریباً ۱ ماه  از اولین جلسه، ترمیم خواهد شد.

میکرونیدلینگ و جای جوش

روش انجام میکرونیدلینگ

به طور کلی می توان میکرونیدلینگ را به دو روش دستی و با دستگاه انجام داد. در میکرونیدلینگ دستی، از یک ابزار کوچک غلتک مانند استفاده می شود که به آن درمارولر می گویند. روی درمارولرها سوزن‌ های ریز و ظریفی از جنس تیتانیوم تعبیه شده است. در میکرونیدلینگ دستی، پزشک درمارولر را روی پوست فرد قرار می دهد و آن را به آرامی می‌ غلتاند تا سوزن‌ های موجود بر روی آن، به عمق مشخصی از پوست وارد شود و روزنه هایی را به وجود آورد. سوزن های تعبیه شده در درمارولرها معمولاً از جنس سیلیکون، شیشه، پلیمر یا فلز  هستند. یکی از معایب روش دستی این است که در آن، عمق نفوذ سوزن ‌ها و فشار آن‌ ها را نمی توان به درستی کنترل کرد. از این روش در ایران استفاده نمی شود.

روش دیگر میکرونیدلینگ، استفاده از دستگاه است. در این روش، به راحتی می توان سرعت حرکت دستگاه روی پوست، عمق نفوذ سوزن‌ ها و شدت فشار آن ها بر پوست را کنترل کرد، بنابراین برای ایجاد منافذ بر روی پوست دقت بیشتری لحاظ می شود و پزشک روی محل ایجاد روزنه ‌ها و عمق آن‌ ها کنترل بیشتری خواهد داشت، به همین دلیل نتایج بهتر و ماندگارتری حاصل می شود.  

در کلینیک لبخند میکرونیدلینگ با دستگاه توسط پزشگ متخصص انجام میشود. شما میتوانید با تکمیل کردن فرم مشاوره آنلاین به طور رایگان با متخصصین کلینیک مشاوره بشوید.

قبل و بعد از میکرونیدلینگ

مزایای میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ مزایای زیادی دارد که اصلی ترین آن کمک به افزایش روند کلاژن سازی پوست است. به طور کلی، هنگامی که پوست کلاژن بیشتری تولید کند، انعطاف ‌پذیری آن افزایش می یابد و به همین دلیل چین و چروک ‌های ریز پوست از بین می‌ روند و درنتیجه پوست ظاهری شاداب ‌تر و جوان ‌تر پیدا می کند. هم چنین این روش غیرتهاجمی است و از بسیاری از روش‌ های دیگر عوارض جانبی کمتری دارد.

سوزن‌ های مورد استفاده در میکرونیدلینگ به اندازه ای نازک و ظریف هستند که حتی می ‌توان این روش را به منظور جوانسازی پوست اطراف چشم هم به کار برد.

از دیگر مزایای میکرونیدلینگ این است که این روش باعث می‌شود تا محصولات مراقبت از پوست و لوسیون ها تا ۲۰۰ برابر جذب بیشتری داشته باشند. علاوه بر این، استفاده از این روش دوره نقاهت ندارد و بدون درد انجام می شود.

میکرونیدلینگ برای چه کسانی مناسب نیست؟

با وجود این که میکرونیدلینگ یکی از بهترین و کاربردی ترین روش ها برای از بین بردن چین و چروک صورت است و تقریباً برای همه مناسب است، اما بعضی از افراد به دلیل شرایط خاصی که دارند، نمی توانند از مزایای آن بهره مند شوند.

از جمله کسانی که میکرونیدلینگ برای آن ها مناسب نیست، عبارتند از:

  • افرادی که در پوستشان کلوئید دارند.
  • کسانی که به حساسیت های پوستی ابتلا دارند.
  • افرادی که به بیماری هموفیلی مبتلا هستند.
  • کسانی که بیماری قند دارند.
  • افرادی که به عفونت های پوستی مبتلا هستند.
  • اشخاصی که از داروهای ضد انعقاد خون استفاده می کنند.
  • کسانی که از ترکیبات حاوی ویتامین A استفاده می کنند.

میکرونیدلینگ

سخن پایانی

یکی از کاربردی ترین روش هایی که برای رفع چین و چروک پوست صورت به کار می رود، میکرونیدلینگ است. در این روش، پزشک متخصص با استفاده از سوزن های نازک و ظریف، سوراخ های ریزی روی پوست به وجود می آورد و به این وسیله باعث می شود که سیستم ترمیمی بدن به ناحیه ایجاد زخم فراخوانده شود و در نتیجه چین و چروک های پوست شروع به بهبودی و ترمیم می کنند. با این که این روش، ساده و کم عارضه است بهتر است برای انجام آن به مراکز تخصصی مانند کلینیک لبخند مراجعه کنید تا بتوانید در کمترین زمان، بهترین نتیجه را بگیرید.