کاشت ریش

به همان اندازه که کاشت ابرو در خانم ها پرطرفدار و رایج است، کاشت ریش هم در آقایان جایگاه ویژه ای دارد چراکه یکی از فاکتورهای جذابیت در مردان، داشتن ریش و سبیل و آرایش آن به گونه ای است که جلوه مردانه تری به آن ها دهد.

ریش

ریش هم درست مانند موهای سر ممکن است به دلایل مختلفی از جمله ژنتیک، کم پشت باشد یا این که در بخشی از صورت مردان اصلا نروید؛ هم چنین بسیاری از بیماری ها می توانند باعث ریزش ریش و سبیل در مردان شوند. به هر حال، امروزه تکنیک های پیشرفته ای وجود دارد که می توان به کمک آن ها به درمان کم پشتی ریش کمک کرد و یا آن را به طور کلی، برطرف کرد. به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا در این مقاله، درخصوص کاشت ریش و سبیل اشاره کنیم و درخصوص چگونگی آن، توضیحاتی را ارائه کنیم؛ پس با کلینیک لبخند همراه باشید.

کاشت ریش به چه معنیست؟

کاشت ریش، در واقع، نوعی کاشت مو است که در مردان انجام می شود؛ در این روش، فولیکول‌ های مو از ناحیه‌ اهدا کننده، به ناحیه‌ صورت منتقل شده و کاشته می شوند.  

به عنوان مثال، برای کاشت موی سر، فولیکول‌ های مورد نیاز از ناحیه پشت سر یا از سینه و یا حتی ریش استخراج شده و در نواحی که دچار ریزش مو هستند، کاشته می شوند. در کاشت ریش و سبیل نیز، روش کار بر همین منوال است؛ به این معنی که فولیکول‌ های مو از پشت سر که به آن بانک مو گفته می شود، استخراج شده و در محل مورد نظر یا همان ناحیه گیرنده (صورت)  کاشته می شوند.

یکی از مهم ترین مزایای کاشت ریش این است که در این روش، به جای استفاده از تار موهای طبیعی یا مصنوعی، فولیکول مو در ناحیه‌ گیرنده کاشته می‌شود، بنابراین، موهای کاشته شده بعد از مدتی شروع به رشد می کنند و نه تنها می توان آن را اصلاح کرد، بلکه می توان مدل های مختلفی به آن داد.

هم چنین از آن جایی که در این روش از فولیکول‌ های مقاوم به ریزش استفاده می شود، معمولاً موهای کاشته شده ماندگاری دائمی دارند و تا آخر عمر دچار ریزش نمی ‌شوند

کاشت ریش

روش های کاشت ریش

کاشت ریش و سبیل معمولاً به روش های FUT وFIT  و یا دیگر شیوه هایی که بر پایه‌ روش FIT بنا شده اند، انجام می شود. هر یک از روش های کاشت موی صورت، وابستگی مستقیم با شرایط فرد متقاضی و نظر پزشک متخصص دارد؛ با این حال، هدف کسب بهترین نتیجه از این عمل ترمیمی است.

هم چنین، شیوه‌ برداشت فولیکول ‌ها و ابزارهای مورد استفاده در فرآیند کاشت ریش، تفاوت روش های مختلف را رقم می زند.

روش برداشت فولیکول‌ها

همان طور که می دانید، دو روش برای برداشت فولیکول ها وجود دارد:

  • برداشت پوست به شکل نواری : در این روش که در متد FUT کاربرد دارد، پوست به شکل نوار باریک برش زده شده و سپس لبه بالایی و پایینی محل برش به هم بخیه می شود. در این روش، زخم و خونریزی وجود دارد.
  • برداشت واحدهای فولیکولی :این شیوه در دیگر متدهای کاشت مو به کار می رود. در این روش، فولیکول ها با استفاده از ابزارهای ظریف، به صورت مجزا استخراج می شوند بنابراین می توان این شیوه را کم تهاجمی دانست چرا که در آن خبری از درد و جراحت و خونریزی نیست.  

لازم به ذکر است که شما می توانید برای انتخاب روش مناسب برای کاشت ریش، از مشاوره تخصصی، پزشکان حرفه ای و با تجربه ای که در مراکز و کلینیک های زیبایی به همین منظور حضور دارند، استفاده کنید. کلینیک زیبایی لبخند هم یکی از بهترین مراکز برای ارائه انواع خدمات زیبایی، از جمله کاشت مو و کاشت ریش و سبیل است. شما میتوانید با تکمیل کردن فرم مشاوره آنلاین با متخصصین مجموعه به صورت رایگان مشاوره بشید.

قبل و بعد از کاشت ریش

چگونگی کاشت ریش

کاشت ریش مراحل مختلفی دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم:

  • طراحی خط ریش

طراحی خط ریش بیشتر برای این انجام می شود که پزشک متخصص دریابد که برای رسیدن به تراکم دلخواه شما، چند گرافت مورد نیاز است؛ به همین دلیل،  روی صورت چند مثلث یا مستطیل فرضی رسم می شود و تعداد موهای موجود در آن‌ ها محاسبه می شود؛ با این کار مشخص می شود که به منظور دستیابی به هدف شما به چه تعداد گرافت نیاز است. سپس از ناحیه بانک مو، موهای مناسب برای کاشت ریش انتخاب می شوند. این موها باید دارای برخی ویژگی ها باشند؛ از جمله این که:

  • تا جای ممکن ضخیم‌ باشند زیرا موهای ریش به طور معمول، ضخیم ‌تر از موهای سر هستند.
  • واحدهای فولیکولی که در پوست سر قرار دارند، دارای یک تا چهار تار مو هستند در صورتی که واحد‌های فولیکولی ریش و سبیل، معمولاً یک یا دو تار مو دارند؛ به همین دلیل، باید گرافت ‌هایی انتخاب شوند که یک یا دو تار مو داشته باشند.
  • استفاده از بی ‌حسی موضعی

 به منظور استخراج و کاشت فولیکول‌ های مو، نیازی به استفاده از بیهوشی عمومی نیست و می توان کل فرآیند را با بی حسی موضعی به پیش برد.  به همین منظور، داروی بی‌ حسی موضعی در بانک مو و همین طور در ناحیه گیرنده (ریش و سبیل) تزریق می‌ شود.

کاشت ریش اقایان

  • برداشت فولیکول ‌ها از بانک مو

اگر کاشت ریش با استفاده از روش FUT انجام شود، در پشت سر فرد متقاضی برشی ایجاد شده و پوست به شکل نواری به همراه فولیکول ها برداشت می‌شود.

اگر از روش FIT  یا دیگر شیوه های کم ‌تهاجمی استفاده شود، فولیکول ‌ها به شکل مجزا استخراج می‌ شوند.

  • آماده‌ سازی گرافت‌ ها

این مرحله برای کاشت ریش و سبیل نیازمند دقت و ظرافت است. بنابراین، فرد متخصص  با استفاده از میکروسکوپ، واحدهای فولیکولی دارای یک یا دو تار مو را آماده کاشت می کند. از آن جایی که در زمان برداشت واحدهای فولیکولی، مقداری بافت اضافه نیز برداشت می شود،  این بافت اضافه در کاشت ریش حتماً باید حذف بشود.

  • کاشت گرافت‌ ها

نحوه کاشت گرافت ها برای طبیعی جلوه دادن ریش ها بسیار مهم است. به همین منظور، خط بالایی ریش باید به گونه ای کاشته شود که شبیه به ریش طبیعی شود؛ در واقع، در این نواحی باید از گرافت ‌های تک مویی استفاده شده و به صورت پراکنده در پوست قرار داده شوند. برای دیگر نواحی ریش، جهت قرار گیری فولیکول‌ ها در پوست مهم است؛ به عنوان مثال، خواب موهای ریش نباید به سمت بالا باشد.

کاشت گرافت‌ ها تقریباً در تمامی روش های موجود کاشت ریش یکسان است و از نظر تکنیکی تفاوتی ندارد، به این معنی که در کلیه روش ها، با استفاده از پانچ سوراخ‌ هایی در پوست ایجاد می شود و گرافت ‌ها درون آن‌ ها قرار می گیرند.

نتیجه کاشت ریش

سخن پایانی

کاشت ریش یک عمل زیبایی برای آقایان است که در طی آن، فولیکول های مو از نواحی پشت سر، به صورت منتقل می شوند.

روش های مختلفی برای برداشت فولیکول ها وجود دارد ولی آماده سازی گرافت ها و همین طور کاشت آن ها، تقریباً در تمامی روش ها یکسان است.