این مرکز با مدرنترین تجهیزات پزشکی درمحیطی کاملا بهداشتی با سالها سابقه در حیطه زیبایی و با داشتن هزاران پرونده درمانی موفق در خدمت شما عزیزان میباشد. در کلینیک لبخند واقع در جنت اباد، لیزرموهای زائد با مدرنترین، جدیدترین و پیشرفته ترین دستگاه لیزر ساخت کشور آمریکا با سه طول موج الکس ، دایود و اندیگ با کولینگ فوق العاده و با اثر دهی عالی و تضمینی انجام میگیرد.
کاشت مو یکی از محبوب ترین عمل های زیبایی در میان افراد مختلف است. به جرات می توان دلیل استقبال عمومی از کاشت مو را به دلیل فناوری های نوینی دانست که هر روزه در این حوزه پزشکی، مورد استفاده قرار می گیرند و شانس افراد را برای برخورداری از موهایی سالم با ظاهری کاملاً طبیعی بیشتر می کنند؛ البته تجربه متخصصانی که در مراکز و کلینیک های تخصصی کاشت مو مشغول به این کار هستند هم بی تاثیر نیست. کاشت مو یک فرایند پیچیده است که به روش های مختلفی انجام می شود و انتخاب روش مناسب، با توجه به شرایط افراد و نظر متخصصان صورت می گیرد؛ به دلیل اهمیت این پروسه، برآن شدیم تا در این مقاله درخصوص روش های کاشت مو توضیحات جامعی را ارائه دهیم؛ بنابراین اگر این موضوع برای شما جالب است، تا انتها با کلینیک لبخند همراه باشید.
کاشت مو چیست؟
کاشت مو که به آن تراکاشت هم گفته می شود، تکنیکی است که در طی آن فولیکول های مو، به صورت تک به تک از ناحیه بانک مو، به ناحیه دریافت کننده مو که معمولاً طاس یا کم مو است، منتقل می شود. از این تکنیک به طور معمول برای درمان طاسی و ریزش موی آقایان استفاده می شود. در این پروسه، فولیکول های مویی که به صورت ژنتیکی به ریزش مقاوم هستند، از نواحی اهدا کننده، به نواحی طاس سر انتقال می یابند.
هم چنین از تکنیک کاشت مو برای بازسازی ابروها، ریش ها ، مژه ها و پنهان کردن جای زخم یا جراحت و … استفاده می شود.
به طور معمول، از هر پیاز مو، ۱ تا ۴ تار مو رشد می کند. در حال حاضر و با توسعه فناوری های روز دنیا در زمینه کاشت مو، معمولاً پیاز مو را به صورت دست نخورده انتقال می دهند تا نتیجه کار، ظاهری طبیعی تر داشته باشد. به این تکنیک کاشت، FUT یا Follicular Unit Transplantation گفته می شود. استفاده از این روش، نیاز به تخصص ویژه دارد و به همین دلیل تنها در کلینیک های تخصصی و تنها به دست متخصصان پوست و مو امکان پذیر است و خوشبختانه در کلینیک لبخند هم با این روش، کاشت مو قابل انجام است.
روش های کاشت مو
به طور کلی، دو روش شناخته شده و مهم برای کاشت مو وجود دارد که عبارتند از:
روش FUT (Follicular Unit Transplanation)
در روش کاشت FUT، در ابتدا نوار باریکی از پوست پست سر که همان بانک مو است، برداشته می شود. معمولاً عرض این نوار ۱ الی ۲ سانتی متر و طول آن ۲۰ تا ۲۵ سانتی متر است. پس از آن متخصص پوست و مو با دقت و ظرافت خاصی، فولیکول های موی موجود بر روی این نوار باریک را استخراج کرده و آن ها را آماده کاشت می کند. اکنون، فولیکول های مویی که آماده شده اند، به محل کاشت منتقل شده و در پوست نواحی دریافت کننده، کاشته می شوند.
مراقبت های بعد از کاشت مو، اگر بیشتر از خود عمل کاشت اهمیت نداشته باشد، حتماً اهمیتش کمتر از آن نیست. مراقبت از موهای کاشته شده خصوصاً در هفته های نخست پس از عمل در حصول نتیجه مطلوب و ماندگاری آن نقش زیادی دارد و شامل تغذیه فرد، شستشو و نظافت موها و همین طور مدل استراحت و … می شود.
روش FUE (Follicular Unit Extraction)
در روش کاشت موی FUE، فولیکول های مو به صورت مجزا و تکی، به وسیله دستگاه هایی که ویژه همین امر طراحی دقیقی دارند، از نواحی بانک مو برداشته شده و به ناحیه دریافت کننده منتقل می شوند. در واقع، در روش FUE ، نیازی به برداشتن یک نوار از پشت سر وجود ندارد، بنابراین دیگر خبری از بخیه هم نخواهد بود.
روش کاشت موی FUE به این شکل است که، در محل بانک مو، به وسیله یک پانچ تیز، حفره کوچکی به وجود می آید و سپس پزشک متخصص به وسیله یک پانچ کند، فولیکول ها یا همان ریشه های مو را از پوست سر جدا می کند . دلیل استفاده از پانچ کند برای جداسازی فولیکول های مو از پوست سر هم این است که پزشک با این کار، از ایجاد آسیب به بافت های نرم پیشگیری به عمل می آورد.
دیگر روش های کاشت مو
در ادامه این مقاله دیگر روش های کاشت مو را مورد بررسی قرار خواهیم داد:
کاشت مو به روش Super FUE
کاشت مو به این شیوه، همان طور که از نام آن پیداست، یکی از تکنیک هایی است که بر روش FUE بنا شده است. در این روش از کاشت مو، به منظور استخراج و همین طور انتقال و کاشت فولیکول های مو از دستگاه هایی استفاده می شود که نه تنها هوشمند هستند، بلکه به صورت تمام اتوماتیک طراحی و ساخته شده اند.
یکی از مزایای استفاده از روش Super FUE نیز همین استفاده از دستگاه های هوشمند و اتوماتیک است زیرا بدین وسیله، از خطاهای انسانی پیشگیری به عمل می آید و دیگر شاهد مشکلاتی که در کاشت مو به روش های دیگر ممکن است دیده شود، نخواهیم بود.
با توجه به مزایایی که کاشت مو به روش Super FUE دارد، خوشبختانه این روش مورد تایید انجمن پوست و موی آمریکا و همین طور FDA هم قرار گرفته است.
کاشت مو به روش SUT
یکی دیگر از روش های کاشت مو، SUT نام دارد. تمایز اساسی روش کاشت موی SUT و روش کاشت مو FUE، در چگونگی استخراج گرافت ها یا همان فولیکول های مو از ناحیه اهدا کننده است. در روش کاشت موی SUT، پزشک از دستگاه های بخصوصی به منظور استخراج گرافت های مو استفاده می کند. هم چنین با توجه به دستگاه مورد استفاده، سرعت استخراج گرافت های مو نیز می تواند بسیار بالا باشد. بنابراین و با توجه به این که سرعت برداشتن فولیکول های مو بالا می رود، سرعت پیوند مو نیز افزایش می یابد و به طور کلی، این روش با سرعت عملی باورنکردنی همراه است. از سوی دیگر، در این روش، ضریب ایمنی یا سالم بودن گرافت ها نیز بالاست زیرا فولیکول های مو پس از این که از ناحیه بانک مو استخراج شدند، در محلولی خاص که به همین منظور تولید شده است قرار می گیرند و به همین دلیل به خوبی محافظت می شوند و بنابراین کیفیت کاشت بسیار ارتقا می یابد.
· کاشت مو به روش FIT
در کاشت مو به روش FIT و برخی روش های دیگری که به آن ها اشاره شد، گرافت های مو به صورت تکی و مجزا از محل بانک مو استخراج می شوند و به ناحیه دریافت کننده منتقل و پیوند داده می شوند. در این روش کاشت مو، استخراج و کاشت فولیکول های مو، به وسیله یک ابزار بسیار کوچک انجام می شود. پزشک متخصص به وسیله این ابزار، سوراخ های ریزی، به قطر ۱ میلی متر روی پوست سر ایجاد می کند. بنابراین در این روش، زخم های بسیار کوچکی به وجود می آید و خونریزی در حد چند قطره است و نیازی به استفاده از بخیه نخواهد بود. هم چنین این زخم های کوچک در عرض چند روز بهبود می یابند و حتی جای آن ها نیز ناپدید می شود.
سابق بر این گفته می شد که روش FIT بهترین روش کاشت مو است ولی امروزه با پیشرفت تکنولوژی کاشت مو، این روش دیگر بهترین نیست.
· کاشت مو به روش Micro FIT
روش کاشت موی Micro FIT یا MFIT یکی از جدیدترین روش های کاشت مو در ایران به شمار می رود. این روش کاشت مو همچون روش SUT و همین طور روش کاشت موی رباتیک که در ادامه توضیح می دهیم، تکنیک بهینه سازی شده از روش کاشت موی FIT است.
· کاشت رباتیک یا ATRAS
یکی از جدیدترین روش های کاشت مو در دنیا محسوب می شود تا جایی که هنوز در مرحله توسعه و بهینه سازی است و در دنیا رایج نشده است. در واقع، روش کاشت موی رباتیک یا R-FUE در سال ۲۰۱۱ مصادف با رونمایی از اولین ربات کاشت مو تحت عنوان ATRAS معرفی شد. این روش با در نظر گرفتن دقت بالای ARTAS ، این توانایی را دارد که روزی تبدیل به بهترین روش کاشت مو شود.
کاشت مو در افراد فاقد بانک مو
تا این جا هر آنچه که درخصوص روش های کاشت مو گفتیم، در خصوص کسانی بود که ناحیه اهدا کننده یا بانک مو داشتند و پزشک می توانست از این ناحیه گرافت های موی مورد نیاز برای کاشت را استخراج کند ولی اگر شخصی دارای ناحیه اهدا کننده یا بانک مو نباشد، تکلیف چیست؟ زیرا بسیاری از افراد از طاسی کل سر رنج می برند، بنابراین بانک مویی در پشت سر خود ندارند تا پزشک بتواند از آن استفاده کند؛ هم چنین بیمارانی هستند که به دلیل بیماری های زمینه ای همچون دیابت انجام هرگونه عمل جراحی برایشان بسیار دشوار یا حتی غیرممکن است.
اکنون این سوال مطرح می شود که آیا این قبیل افراد برای همیشه باید از برخورداری از موهایی زیبا و با نمایی طبیعی بی بهره باشند و آیا تاکنون علم پزشکی فکری به حال چنین شرایطی کرده است یا خیر؟
در ادامه باید بگوییم که خوشبختانه علم پزشکی برای چنین شرایطی نیز تمهیداتی را اندیشیده است. بنابراین همه کسانی که به دلایل مختلف در نگاه اول نمی توانند کاشت مو داشته باشند و یا جراحی کاشت مو در آن ها موفقیت آمیز به نظر نمی رسد، لازم نیست که نگران و ناامید باشند زیرا با پیشرفت های روزافزون خدمات زیبایی، امروزه آن ها می توانند از یکی از روش های کاشت مو، تحت عنوان روش HRT استفاده کنند و موهایی زیبا و با ظاهری طبیعی داشته باشند.
کاشت مو به روشHRT
کاشت مو به روش HRT در حقیقت، کاشت مو نیست، بلکه یک روش برای ترمیم مو است. به این معنی که موهایی که در این روش زیبایی مورد استفاده قرار می گیرند به صورت مصنوعی ایجاد می شوند. البته لازم به ذکر است که در این روش، برای ساخت گرافت های مو، ساختار موی فرد را در نظر می گیرد؛ به این معنی که پیش از ساخت گرافت های مو، متخصص، با دقت و ظرافت به بررسی ساختار موی فرد، جنس و رنگ آن ها می پردازد و سعی می کند که گرافت مصنوعی ساخته شده، مشخصاتی مانند موی طبیعی فرد داشته باشد .
البته نباید کتمان کرد که با وجود تلاش های بسیاری که در زمینه هر چه طبیعی تر ساختن گرافت های مو انجام می شود، باز هم نمی توان روش ترمیم موی HRT را با هیچ یک از روش های کاشت مو که توضیح دادیم مقایسه کرد. در این روش، تارهای مصنوعی مو، نمی توانند مانند فولیکول های طبیعی مو رشد کنند بنابراین موها همیشه در یک اندازه ثابت باقی خواهند ماند و هیچ گاه بلند نمی شوند و این موضوع نیز به این دلیل است که به طور معمول، تارهای مویی که ریشه آن ها زنده نباشد، رشد نمی کنند.
نکته حائز اهمیت دیگری که برای استفاده از این روش حتما باید بدانید این است که حدوداً نیمی از تارهای مویی که با روش ترمیم موی HRT کاشته می شوند، معمولاً پس از گذشت یک سال از بین می روند؛ به همین دلیل، افرادی که از این روش کاشت مو استفاده می کنند، باید پس از گذشت یک سال، مجدداً اقدام به ترمیم تارهای موی خود کنند.
بهترین مرکز کاشت مو
امروزه در بسیاری از کلینیک های تخصصی زیبایی، کاشت مو انجام می شود ولی از آن جایی که این عمل زیبایی نیاز به دقت و مهارت خاصی دارد ، بهتر است پیش از اقدام به انجام آن درخصوص روش های کاشت مو اطلاعات کاربردی را به دست آورید و سپس با مراجعه به مراکز مختلف، بهترین آن ها را انتخاب کنید.
کلینیک لبخند با ارائهمشاوره رایگان و تخصصی، هم اطلاعات مفیدی در خصوص انواع روش های این عمل زیبایی در اختیار شما می گذارد و هم بهترین خدمات را در این زمینه ارائه می کند.
سخن پایانی
از گذشته تاکنون، روش های مختلفی برای کاشت مو مورد استفاده قرار گرفته است ولی دو روش FUT و FUE از بهترین ها هستند. در هر دو این روش ها فولیکول های مو، به صورت مجزا و تک به تک به محل دریافت کننده مو منتقل می شود تا نتیجه کاشت مو، برخورداری از موهایی زیبا با ظاهری طبیعی باشد.
این مرکز با مدرنترین تجهیزات پزشکی درمحیطی کاملا بهداشتی با سالها سابقه در حیطه زیبایی و با داشتن هزاران پرونده درمانی موفق در خدمت شما عزیزان میباشد. در کلینیک لبخند واقع در جنت اباد، لیزرموهای زائد با مدرنترین، جدیدترین و پیشرفته ترین دستگاه لیزر ساخت کشور آمریکا با سه طول موج الکس ، دایود و اندیگ با کولینگ فوق العاده و با اثر دهی عالی و تضمینی انجام میگیرد.