تاریخچه لیزر موهای زائد
لیزر موهای زائد از زمانی که برای اولین بار مورد استفاده قرار گرفته تا به امروز، تغییرات چشمگیری داشته است. در این روش، پرتوهایی از امواج نوری متمرکز تولید شده و به اعماق فولیکول های پوست و مو نفوذ می کند؛ رنگدانه موجود در پوست این نور را جذب می کند و موها را از بین می برد.
امروزه این روش از بین بردن موهای زائد بیش از هر زمان دیگری در دسترس است، اما شاید برای شما هم جذاب باشد که روند ابداع آن چگونه بوده؛ به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا در این مقاله درخصوص تاریخچه لیزر موهای زائد مطالب جالبی را ارائه دهیم؛ پس تا انتها با کلینیک لبخند همراه باشید.
تاریخچه دستگاه لیزر موهای زائد
در دهه ۱۹۶۰ میلادی، شخصی به نام تئودور مایمن که یک مهندس برق و فیزیکدان زبده بود، دستگاهی را شبیه سازی کرد که امروزه تحت عنوان دستگاه لیزر موهای زائد از آن یاد می شود. دستگاهی که او طراحی کرده بود تنها می توانست رشد موها را به حداقل برساند و در عین حال باعث آسیب شدید و سوختگی آن ها شود.
سپس، در سال ۱۹۶۴ ، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) دستگاه جدیدی تحت عنوان لیزر nD:YAG (اندیاگ) را به منظور حذف موهای زائد مورد تایید قرار داد. این دستگاه جدید تعداد موهای زائد را کاهش می داد اما همچنان نمی توانست نتایج دائمی داشته باشد.
در دهه ۱۹۷۰ میلادی باز هم مخترعین دست به کار شدند تا بتوانند با استفاده از لیزر، موهای زائد بدن را از بین ببرند و در خلال همین سال ها، لیزر الکساندرایت اختراع شد. استفاده از این نوع لیزر توانست رشد موها را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. هر چند که استفاده از این نوع لیزر در مقایسه با لیزرهای پیشین از ایمنی بیشتری برخوردار بود، با این حال نمی توانست به منظور توقف دائمی رشد موها، گرمای کافی ایجاد کند.
چندین سال بعد، دکتر ریچارد راکس اندرسون که یکی از اعضای دانشکده پزشکی هاروارد بود، به همراه همسرش، دکتر ملانی گروسمن تصمیم گرفتند که تحقیقات جدیدی را در خصوص لیزر موهای زائد آغاز کنند. آن ها تحقیقات خود را با آزمایش بر روی سگ های موبلند شروع کردند و توانستند اولین مقاله مورد تایید خود درخصوص لیزر موهای زائد انسان را در سال ۱۹۹۴ منتشر کردند.
در واقع آن ها دستگاه لیزری را ابداع کردند که از یک پرتو نور متمرکز استفاده می کرد. این پرتو پس از تابش، جذب فولیکول مو شده و با آسیبی که به آن وارد می ساخت، مانع رویش مجدد مو در آینده می شد.
هر چند که این فرآیند تفاوت چندانی با موارد مشابه پیشین نداشت ولی اندرسون و گروسمن توانستند شدت و میزان تابش اشعه لیزر را با دقت و ظرافت برآورد کنند. و به این صورت در سال ۱۹۹۷ استفاده از روش لیزر موهای زائد به طور رسمی وارد عرصه عمل های زیبایی شد.
دلیل اهمیت اختراع دستگاه های لیزر
انسان ها از گذشته های دور همواره برای برخورداری از نظافت بیشتر و همین طور زیبایی، با استفاده از ابزارهای مختلفی همچون قیچی یا تیغ های اصلاح و … اقدام به از بین بردن موهای زائد می کردند. همین موضوع بسیاری از دانشمندان را به فکر فرو برد تا در پی ابداع روش های ساده و دائمی برای حذف موهای زائد باشند تا این که سرانجام، جرقه های ساخت اولین دستگاه لیزر پدید آمدند و با وجودی که بیش از سه دهه از استفاده رسمی از این نوع دستگاه ها برای از بین بردن موهای زائد طول کشید، ولی امروزه لیزر تراپی برای خلاصی از دست موهای زائد به اندازه ای پیشرفت کرده است که هر شخصی با هر نوع پوست و مویی می تواند از مزایای آن بهره مند شود.
با این وجود، توصیه اکید می شود که برای انجام لیزر موهای زائد حتما به مراکز و کلینیک های زیبایی مورد تایید مراجعه کنید تا از عوارض احتمالی آن مصون بمانید. کلینیک لبخند در این رابطه با ارائه مشاوره های تخصصی و بهره مندی از بهترین و پیشرفته ترین دستگاه های لیزر، می تواند خدمات شایسته ای را به شما عرضه کند.
در کلینیک لبخند لیزر موهای زائد با پیشرفته ترین دستگاه لیزر دنیا توسط کارشناس پوست و زیر نظر پزشک متخصص در محیطی کاملا بهداشتی یا استفاده از لوازم شخصی بک بار مصرف انجام میشود. شما میتوانید با تکمیل کردن فرم مشاوره آنلاین از مشاوره رایگان با متخصصین بهره مند شوید.
فناوری های موجود برای لیزر موهای زائد
از آنجایی که لیزر موهای زائد محبوبیت زیادی در میان مردم کسب کرده است، دسترسی به آن آسان تر شده و امروزه شما می توانید با هزینه های معقولی این کار را انجام دهید. پنج فناوری پیشرو در زمینه لیزر موهای زائد که امروزه در مراکز زیبایی مورد استفاده قرار می گیرند، عبارتند از:
- لیزر روبی
- لیزر الکساندرایت
- لیزر دایود
- لیزر nD:YAG
- لیزر IPL
آینده فناوری لیزر موهای زائد چگونه خواهد بود؟
فناوری های مورد استفاده در انواع دستگاه های لیزر در دو دهه گذشته تغییرات بنیادینی نداشته اند ولی این بدان معنی نیست که هیچ پیشرفتی در این صنعت وجود نداشته است. خوشبختانه به کمک تحقیقات علمی محدود ولی کاربردی، امروزه اغلب دستگاه های لیزر به سیستم خنک کننده مجهز هستند تا مشکلات کمتری را برای کاربران فراهم کنند؛ هم چنین سرعت و دقت این دستگاه ها نیز افزایش داشته است و افراد با پوست های تیره هم می توانند به راحتی از آن ها استفاده کنند.
مسلماً با پیشرفت تکنولوژی ها و ادامه تحقیقات در این زمینه، فرآیند لیزر موهای زائد باز هم بهبود می یابد و احتمالاً در سال های آتی شاهد امکان انجام این کار در جلسات کمتر خواهیم بود.
هم چنین استفاده از دستگاه های پیشرفته لیزر خانگی هم احتمالاً متداول تر شود هر چند که معمولاً نسبت به دستگاه های مورد استفاده در مراکز زیبایی از ایمنی کمتری برخوردار هستند.
سخن پایانی
لیزر موهای زائد یکی از بهترین روش ها برای حذف مو است. این روش در دهه ۱۹۶۰ برای اولین بار توسط شخصی به نام تئودور مایمن ابداع شد و بعدها افراد دیگری در پیشرفت آن دست داشتند. از سال های پایانی دهه ۱۹۹۰، لیزر موهای زائد به طور رسمی مورد استفاده قرار گرفت.